Prvi varaždinski instalateri solarnih postrojenja dobili certifikate

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.06.2012. 11:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: ilustracija

HGK-Županijska komora Varaždin posljednjih godina organizira niz aktivnosti u cilju poboljšanja iskorištavanja obnovljivih izvora energije kao perspektivne i potencijalno vrlo propulzivne grane u Varaždinskoj županiji u kojoj se već  razvio niz značajnih tvrtki koje su sposobne provoditi cjelokupne projekte- od projektiranja, proizvodnje, puštanja u pogon do održavanja postrojenja.

- Svjesni važnosti projekta, smatramo da je najvažniji zadatak maksimizirati udio domaće dodane vrijednosti, a za uspješnu utakmicu s europskim tvrtkama potrebno je izjednačiti razinu znanja i vještina u ovoj relativno novoj djelatnosti. Stoga smo u HGK-Županijskoj komori Varaždin pokrenuli ciklus obuke za tvrtke koje se bave kompatibilnim djelatnostima, te ih osposobili za instalaciju solarnih sustava, sustava za proizvodnju toplinske energije iz energije sunca, proizvodnju energije iz biomase, te povećanje energetske efikasnosti u zgradarstvu – ističu u ŽK Varaždin.

Za spomenute tečajeve educirali su i domaće trenere koji će provoditi daljnju obuku.   

Prva grupa polaznika u suradnji s Obrtničkom komorom Koblenz položila je ispit za instalatere solarnih postrojenja prema njemačkom modelu,  a uspješnim polaznicima su jutros u HGK-Županijskoj komori Varaždin dodijelili certifikate.

Komentari