Radnici Coninga postigli dogovor oko isplate zaostalih plaća

Objavljeno: 19.02.2011. 08:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: coning.hr

Gospodarska kriza pogodila je i varaždinsku građevinsku kompaniju Coning. U Coningu su potvrdili da su tek sredinom siječnja isplatili svojim zaposlenicima plaće za listopad prošle godine. No, panike među 208 zaposlenika navodno još nema. Neslužbeno smo naime doznali da su postigli dogovor s Upravom kompanije oko isplate ostalih plaća.

Iz Grupe Coning poručili su da su njihovi financijski problemi vezani uz gospodarsku krizu i pad građevinskih investicija u Hrvatskoj. Sve to rezultiralo je smanjenom realizacijom u odnosu na plan poslovanja što je dovelo i do problema sa isplatom plaća. Kompanija se, unatoč tome i u nadi da je izlazak iz krize sve bliže, nije odlučila na otpuštanja radnika, stoji u priopćenju.

Potvrdili su da su tek 18. siječnja ove godine svojim zaposlenicima isplatili plaću za listopad 2010. godine, što znači da Uprava zaposlenicima u ovom trenutku duguje tri plaće za studeni, prosinac i siječanj. No, u odgovoru Grupe Coning stoji da je Uprava u 10 isplaćenih plaća za 2010. godinu isplatila i stimulativni dio za uspješnost tako da je masa isplaćenih plaća bila jednaka masi 12 plaća bez stimulativnog dijela.

U međuvremenu, neslužbeno smo doznali da su zaposlenici kompanije Coning postigli dogovor s Upravom vezano uz isplatu zaostalih plaća. Navodno je dogovoreno da kompanija proda dio nekretnina u svom vlasništvu kako bi se na taj način osigurala sredstva za isplatu zaostalih plaća. Prema dogovoru, 208 zaposlenika Coninga trebali bi zaostale plaće dobiti kroz isplatu dijela dugovanja na redovnu plaću do kraja lipnja.



Komentari