Seminar o EU bazi podataka na internetu u Županijskoj gospodarskoj komori

Objavljeno: 12.09.2012. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: HGK

EU baze podataka na internetu bila je aktualna tema o kojoj je na seminaru u HGK – Županijskoj komori Varaždin govorio Christian Mandl, voditelj Odjela za EU koordinaciju u Gospodarskoj komori Austrije. 

Europski server europa.eu, najveći je i najvažniji izvor informacija o Europskoj uniji, no, zbog velikog opsega ponekad je ovdje vrlo teško pronaći željenu informaciju.

Stoga je HGK - Županijska komora Varaždin organizirala ovaj seminar za djelatnike županijskih gospodarskih komora s područja sjeverne Hrvatske, kako bi se što bolje upoznali s najvažnijim izvorima podataka i informacija o Europskoj uniji dostupnim na Internetu, koji im svakodnevno trebaju u njihovom radu.

- Naša županijska gospodarska komora organizirat će niz predavanja s tematikom vezanom uz poslovanje u Europskoj uniji. Danas je održan prvi u nizu takvih seminara posvećen bazama podataka na Internetu, koji smo realizirali u okviru međunarodne suradnje u Europskoj poduzetničkoj mreži. Komora će organizirati i seminar o slobodi kretanja roba te o slobodi pružanja usluga, koji će biti namijenjeni našim gospodarstvenicima – rekla je Renata Papec, voditeljica EU projekata u HGK-Županijskoj komori Varaždin.     

Komentari