Todorićeva Idea u Srbiji preuzela 6 slovenskih supermarketa

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 16.04.2011. 12:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Vrijednosti ove transakcije, piše Blic, nije poznata, budući se ni jedna ni druga tvrtka o tome nisu izjasnile.

Slovenska tvrtka Tuš Holding potvrdila je da je šest svojih supermarketa u Srbiji prodala tvrtki Idea, koja je u vlasništvu hrvatskog koncerna Agrokor, dok je sedmi objekt zatvorila, piše današnji beogradski Blic pozivajući se na slovenske izvore. Tuš hoding je potvrdio da će preuzimanjem objekata Idea preuzeti i sve zaposlene u prodanim supremarketima u Srbiji. Vrijednosti ove transakcije, piše Blic, nije poznata, budući se ni jedna ni druga tvrtka o tome nisu izjasnile.

Slovensko Delo doznaje kako se u ovom slučaju nije radilo o klasičnoj kupoprodaji nego o kombinaciji iznajmljivanja i otkupa pa je prema pisanju ovog lista Agrokor kupio samo opremu i rezerve Tušovih trgovina u vlasništvu celjskog poduzetnika Mirka Tuša, dok su nekretnine ostale u vlasništvu tvrtke Tuš Nepokretnosti.

Blic podsjeća kako je Tuš Holding prošle godine postigao planiranih 830 milijuna eura prihoda i osim u Srbiji, ima dvadesetak supermarketa u BiH i Makedoniji dok tvrtka Idea u Srbiji ima 138 maloprodajnih i sedam veleprodajnih objekata i drugi je trgovački lanac prema jačini na srpskom tržištu.


Agencija VLM

Komentari