Varaždin proglašen najboljom destinacijom kontinentalnog turizma

Habus prima nagradu u Opatiji

Objavljeno: 17.10.2014. 21:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Facebook

Varaždin je osvojio nagradu "Turistički cvijet" za najbolju destinaciju kontinentalnog turizma.

Na ovogodišnjim "Dana hrvatskog turizma" koji se održavaju u Opatiji, 17. listopada dodijeljene su nagrade "18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014.", ostavivši iza sebe u kategoriji kontinentalnog turizma Zagreb i Čakovec, te je najboljim proglašen Varaždin.

Nagradu je primio gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, koji je i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždin.

- Titula najbolje turističke destinacije na kontinentu veliki je kompliment svim Varaždinkama i Varaždincima i njihovoj ljubavi prema svome gradu. Bez njih, koji stvaraju posebnu atmosferu, prepoznatljivu ne samo u Hrvatskoj već sada polako i u cijelom svijetu, ovog priznanja ne bi bilo. Zahvaljujem i svim turističkim djelatnicima, na čelu s Turističkom zajednicom, čije su promišljanje, trud, ali i mnogo entuzijazma u ovim teškim vremenima izuzetno zaslužni za ovu nagradu. Ona je dala i svježi vjetar u leđa varaždinskoj kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Sve se više priča slaže u jedan pozitivan, vrijedan varaždinski mozaik i nadam se da ćemo ovako veselo slaviti i iduće godine, kad objave ime nositelja titule europske prijestolnice kulture 2020. godine - rekao je Goran Habuš.

Za turistički događaj godine Hrvatska turistička zajednica nominirala je i varaždinski Špancirfest, ali ta je titula ipak pripala Red Bull Air Raceu.

Dane hrvatskog turizma organiziraju HGK, Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma.

Komentari