Varaždinska županija predstavljena na "REXPO Zagreb 2014"

Objavljeno: 12.11.2014. 16:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija u suradnji s Poslovnim zonama-logistička podrška investitorima d.o.o. predstavlja gospodarske potencijale županije i radi na privlačenju novih investitora na 3. međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju "REXPO Zagreb 2014" koji je otvoren 11. studenog u Hypo Expo XI Business Centru u Zagrebu.

Glavni cilj sajma je okupljanje svih relevantnih sudionika tržišta investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina pri čemu se očekuje preko 700 posjetitelja, a najavljen je i dolazak te sudjelovanje velikog broja predstavnika ministarstava i državnih institucija.

Tvrtka Poslovne zone omogućila je poduzetničkim zonama iz županije direktan kontakt s potencijalnim investitorima te na najbolji mogući način predstavljanja svojih gospodarskih potencijala koje brojne zone te gradovi i općine u Varaždinskoj županiji imaju. Tako su već prvog dana velikom broju investitora predstavljene mogućnosti ulaganja u industriju u zone Grada Varaždina, Grada Lepoglave te Grada Ivanca kao i Grada Varaždinskih Toplica te u zonu u Općini Breznički Hum, Poduzetničku zonu Jalžabet, Poduzetničku zonu Kneginec, Poduzetničke zone Grada Novog Marofa, Poduzetničku zonu općine Sračinec, Gospodarsku zonu općine Cestica, Poduzetnički centar općine Ljubešćica i  Poduzetničku zonu Trnovec Bartolovečki.

Direktorica Poslovnih zona Štefica Španić posebno je zadovoljna interesom investitora prvog dana sajma i brojnim upitima iz raznih veleposlanstva i potencijalnih investitora za mogućnosti ulaganja u Varaždinsku županiju. Među ostalima interes za mogućnosti ulaganja u Varaždinsku županiju iskazali su predstavnici investitora iz Austrije, Španjolske, Rusije, Francuske, ali i Južne Koreje. Španić je dodala da je ovo već treći put da su Poslovne zone na ovoj manifestaciji i da je interes i broj upita iz godine u godinu sve veći.

Prvog dana sajma, prostor Poslovne zone običao je i prvi čovjek Hrvatske, predsjednik Ivo Josipović, koji se zadržao u desetominutnom razgovoru s direktoricom Španić. Ona mu je ukratko predstavila gospodarske potencijale Varaždinske županije i njenih zona, na što je predsjednik Josipović uzvratio da je to samo potvrda svega onoga što je već ranije čuo o gospodarskim mogućnostima Varaždinske županije. Prostor Poslovnih zona obišao je i potpredsjednik Vlade RH-a i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić, koji je i otvorio sajam, zatim ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te saborski zastupnik iz Varaždinske županije Mario Habek.

Na REXPO je prvog dana stigao i zamjenik župana Alan Košić koji je prilikom obilaska sajma, ali i prostora Poslovnih zona, rekao da je ovo samo jedan dio, praktički „dnevne kampanje“ Varaždinske županije, resornog Upravnog odjela za gospodarstvo te županijskih tvrtki s područja gospodarstva, koji svi zajedno rade na privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mjesta. U pratnji zamjenika bili su i privremena  pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Jelena Zrinski Berger, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikola Kučiš te direktor Garancijske agencije Varaždinske županije Tomislav Šipek.

Uz brojne vodeće ljude zona iz županije na sajmu je bila i direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš te voditelj Tehnološkog centra drvne industrije grada Lepoglave Damjan Županić.

Sajam je drugog dana posjetio i župan Predrag Štromar koji je već ranije istaknuo da je jedan od konkretnih ciljeva predstavljanje  projekta Specijalne bolnice za rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Inače, taj je projekt, od izuzetne važnosti za Varaždinsku županiju, u završnoj fazi i u ovom trenutku radi se na pronalasku strateškog partnera.

Komentari