Varaždinske institucije konzultirat će BiH partnere

Objavljeno: 10.02.2011. 13:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Za varaždinski model ekonomskog razvoja zaintersirali su se  bosansko-hercegovački gospodarstvenici iz općine Vitez, te su u svoju općinu pozvali varaždinskog dogradonačelnika Slobodana Mikca kako bi razgovarli o gospodarskoj suradnji.

Mikac je u općini Vitez baravio početkom tjedna te s gradonačelnikom Viteza Vladom Alilovićem i predstavnicima najvećih tvrtki u toj regiji, razgovarao o gospodarskoj suradnji te o pomoći pri osnivanju i izgradnji poduzetničke zone u Vitezu na iskustvima Slobodne zone Varaždin.

U razgovorima je naglašeno kako bi za Bosnu i Hercegovinu bilo vrlo dragocjeno iskustvo i znanje koje je stečeno u Varaždinu na izradi projekata koji se financiraju iz predpristupnih fondova Europske unije. Interes je grada Varaždina da varaždinske institucije postanu uskoro suradnik i konzultant bosanskohercegovačkim partnerima, a vrlo je izgledno da bi taj angažman bio plaćen sredstvima Europske unije.

Taj je model buduće suradnje bio obostrano prihvaćen i na sastanku Slobodana Mikaca sa dr. Valentinom Inzkom, visokim predstavnikom i specijalnim predstavnikom Europske unije u Bosni i Hercegovini te Mahirom Hadžiahmetovićem, predsjednikom Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Kako je dogovoreno tom prilikom, dr. Valentin Inzko uskoro će posjetiti Varaždin kako bi još čvršće povezao varaždinske i bosanskohercegovačke institucije i gospodarstvenike na putu prema Europskoj uniji. Osim toga, varaždinska gospodarska komora uskoro će organizirati radni posjet zainteresiranih varaždinskih gospodarstvenika općini Vitez.


Komentari