Varaždinski ugostitelji ogorčeni: Porezni inspektori traže dlaku u jajetu

Piše: Luka Špac/VT

Objavljeno: 08.03.2013. 14:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dina Vinceković/VT

Varaždinski ugostitelji ogorčeni su na ponašanje poreznih inspektora koji u posljednja dva mjeseca vrše veliki pritisak na njih kako bi poslovanje uskladili s zakonima i propisima.

Prema riječima pojedinih ugostitelja, inspektori traže "dlaku u jajetu" i zatvaraju kafiće zbog nekoliko kuna viška u blagajni.

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Martin Plantak potvrđuje da su porezni inspektori u posljednja dva mjeseca povećali svoju aktivnost po pitanju nadzora ugostiteljskih objekata, zbog čega su mnogi lokali na području Hrvatske bili prisiljeni staviti ključ u bravu na nekoliko dana.

- Prema podacima za prošli tjedan, ove godine izvršeno je oko 10200 poreznih nadzora, a zbog uočenih nepravilnosti 267 objekata je temeljem zakonskih ovlasti koje ima porezna inspekcija bilo prisiljeno zatvoriti vrata na nekoliko dana. Od tih 267 objekata, više od polovice se nalazi na području Varaždinske i Međimurske županije. Sad, ili smo mi u ovim krajevima najveći lopovi ili nešto ne valja s poreznim inspektorima - ističe Plantak.

Više o nevoljama varaždinskih ugostitelja pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 7. ožujka...

Komentari