Vindijini sirevi i pekarski proizvodi plasirali se na američko tržište

Objavljeno: 29.06.2012. 15:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Vindija

Kao najcjenjeniji i najnagrađivaniji proizvodi iz bogatog Vindijina asortimana, tvrdi sirevi od kozjeg (Caprodur), kravljeg (Bovidur) i ovčjeg mlijeka (Ovidur) pronašli su svoje mjesto i na policama američkih trgovina.

Kvalitetni sirevi najveće hrvatske prehrambene industrije odnedavno su dostupni u Kaliforniji, a njihova će se distribucija širiti i na druge savezne države. Prošlog je tjedna u SAD otputovala i pošiljka proizvoda iz asortimana zamrznutih tradicionalnih namirnica Vindijine pekarnice Latica.

Plasman Vindijinih sireva i pekarskih proizvoda na ovo veliko i perspektivno tržište vrijedan je doprinos afirmaciji hrvatskih proizvoda u Americi, gdje postoji sve veći interes za gastronomske delicije iz naše zemlje.

Vrhunski sirevi i pekarski proizvodi dostupni u Americi; burek, štrukli, pite i domaće gibanice na najbolji način predstavljaju gastronomsku baštinu varaždinskog kraja, a kvalitetom zadovoljavaju stroge kriterije toga zahtjevnog tržišta.

Vindijini su sirevi tako krajem travnja ove godine prošli stroge kontrole kvalitete i pravilnosti označavanja robe za američko tržište, kada je u Kaliforniju i poslana prva pošiljka, dok su pekarski proizvodi Latice prošli proces usklađivanja deklaracije sa zahtjevima FDA, krovne američke agencije za hranu, kao i posebna testiranja pripreme.

Kao izvozno orijentirana tvrtka, Vindija sve veći naglasak stavlja na strana tržišta, a u proizvodnji koristi najsuvremeniju tehnologiju, uz primjenu visokih standarda u svim poslovnim procesima, što omogućuje izvoz i na najzahtjevnija tržišta.

Proizvedeni prema tradicionalnim recepturama, uz korištenje kvalitetne sirovine, Vindijini tvrdi sirevi u potpunosti odgovaraju zahtjevima suvremenih potrošača te iz godine u godinu osvajaju vrijedna priznanja struke, među kojima su najistaknutije renomirane DLG nagrade.

Zamrznute pekarske proizvode Latice odlikuje autentičan okus i prepoznatljiva kvaliteta, a zbog praktične i brze pripreme za serviranje sve su popularniji među kupcima koji žive ubrzanim tempom.

Komentari