Započinje novi ciklus osposobljavanja energetskih savjetnika

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.05.2013. 15:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

U sklopu projekta Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) „Poticanje energetske učinkovitosti“ u Varaždinu će se od ponedjeljka, 6. svibnja do srijede, 14. svibnja održavati 38. tečaj za energetske savjetnike.

Tečaj će ukupno pohađati 22 polaznika, a namijenjen je učiteljima, profesorima i tehničkom osoblju osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije te djelatnicima Varaždinske županije i zaposlenicima ureda UNDP-a.

Tečaj je organiziran na način da polaznicima pruža uvid u tehnička znanja povezana sa upotrebom energije, a podijeljen je na dva dijela. U prvom dijelu tečaja, nakon uvodnog predstavljanja projekta „Poticanje energetske učinkovitosti u Hrvatskoj“, održat će se predavanja o toplinskoj zaštiti zgrada, pripremi potrošne tople vode te o obnovljivim izvorima energije u kućanstvu. Drugi dio posvećen je električnoj energiji u kućanstvima, energetskim pregledima zgrada, ekonomici u energetici te će biti održana edukacija o umijeću komuniciranja. Na kraju svih predavanja, polaznici će pristupiti pismenom testu.

Tečaj će se održavati u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu te u prostorijama tvrtke Solvis. Predavanja će održavati diplomirani inženjeri arhitekture, građevine te elektrotehnike te profesori s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Inače, projekt „Poticanje energetske učinkovitosti“ započeo je još 2005. godine,a u njemu sudjeluju i Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Varaždinska županija prepoznala je vrijednost projekta te već dugi niz godina provodi politiku energetske učinkovitosti te promovira obnovljive izvore energije.

Prošle godine održana su tri ciklusa osposobljavanja energetskih savjetnika, koje je ukupno završilo oko 90 polaznika.

Komentari