FOTO Kristijan Belcar: Zbog potrage za nestalom majkom i sinom letimo nad samim krošnjama

Objavljeno: 08.07.2015. 08:56

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 15:04

Foto: Kristijan Belcar / Arhiva eVž

Tragačima za nestalom Ivanom Fogadić (29) i njezinim šestogodišnjim sinom Patrikom, kojima se u noći s nedjelje na ponedjeljak izgubio svaki trag, samoinicijativno su se pridružili i piloti parajedrilica s pomoćnim motorom, doznajemo od Kristijana Belcara...

>>Za nestalom majkom i sinom tragaju sve ljudske snage i raspoloživa tehnika, nadu budu da je ponijela novac

Ljudima u nevolji uvijek treba priskočiti u pomoć i kada me u ponedjeljak kontaktirao kolega Kristijan Mikac, ni trenutka nisam oklijevao spakirati svoj parglider s motorom, rekao je za eVaraždin ivanečki letač Kristijan Belcar.

- Nakon dogovora s djelatnicima MUP-a, uz mene je u ponedjeljak u 18.30 sati s uzletišta u Nedelišću poletio i Zlatko Ljubić. Na zemlji nam je putem radio veze asistirao Kristijan Mikac. Pripadnici policije i HGSS-a u to su vrijeme već intenzivno pretraživali priobalje Drave. No, pretraživanje močvarnog i potpuno obraslog terena sa zemlje je mukotrpno. Nije to bilo lako ni nama iz ptičje perspektive jer ako ne gledate okomito prema tlu, drveće i grmlje vam onemogućava izviđanje – pojasnio je Belcar, koji je inače zaposlen kao policijski službenik PU varaždinske.

Dvojac neustrašivih letača zapravo je poduzeo rizičan let iznad sjevernog dijela akumulacijskog jezera, kanala i šumom obraslog priobalja rijeke Drave.

- Letjeli smo uzvodno i nizvodno od Kuršanca bez prestanka puna dva sata, i to na visini od 30 do 100 metara. U akciju smo krenuli dobrovoljno, svjesni kako ćemo morati riskirati letom na minimalno dozvoljenoj visini – ističe Belcar te dodaje kako su letači spremni ponovno uzletjeti i krenuti u potragu za nestalim osobama ukoliko za to bude potrebe.

Kako je izgledao njihov let u sumrak i teren kojeg su pretraživali, pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari