Uskoro u Lisinskom

Dvije učenice Glazbene škole Varaždin predstavljaju se na koncertu zvijezda glazbenih škola

Objavljeno: 02.04.2024. 10:34

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 10:40

Dvije učenice Glazbene škole u Varaždinu, Nika Šincek i Tonka Tkalec, predstavit će se publici na koncertu koji će se održati u maloj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u srijedu, 10. travnja, u sklopu ciklusa 'Mladi za mlade' Hrvatske glazbene mladeži.

Nika Šincek klavir je počela svirati s osam godina, kada upisuje Glazbenu školu u Varaždinu u klasi Danijela Ota, a sudjelovala je na pijanističkim natjecanjima diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije na kojima je ostvarila odlične rezultate. U slobodno vrijeme aktivno se bavi plesom kao članica plesnog kluba "Ivančica" u Ivancu te je odlična učenica u osnovnoj školi.

Tonka Tkalec flautu je počela svirati sa sedam godina u klasi profesorice Melanije Gradečak. Do sada je više puta nastupala kao solistica s Varaždinskim komornim orkestrom, u 2023. godini je nastupila na 53. Varaždinskim baroknim večerima, a na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass osvajala je prva mjesta.

Ciklus 'Mladi za mlade', utemeljen 1992., u suradnji s renomiranim institucijama predstavlja mladoj publici izvođače njihove generacije, a mladim glazbenicima pruža priliku da osvajaju i stječu svoju publiku, a koncert u Lisinskom iduće srijede počinje u 20 sati, najavljuju iz Glazbene škole Varaždin.
 

Komentari