"Edgar Allan Poe: Čovjek koji se nije smijao" u palači Herzer

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.02.2014. 08:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Ciklus "Srijeda u Muzeju" Gradskog muzeja Varaždin u veljači se nastavlja programom pod nazivom "Edgar Allan Poe: Čovjek koji se nije smijao".

Opus velikoga američkog književnika, s aspekta žanrovskih i egzistencijalističkih osobitosti, predstavit će književnik i prevoditelj Denis Peričić te novinar Varaždinske televizije Kristijan Petrović.

Središte teme, ilustrirano kroz niz razgovorno-multimedijskih prizora, je na velikom utjecaju Poeova stvaralaštva na suvremenu svjetsku i hrvatsku umjetnost, napose književnost, slikarstvo, glazbu, film i strip. Budući da je Poeov život, gotovo koliko i njegovo književno djelo, trajno predmetom proučavanja ozbiljnih studija, ali i brojnih spekulacija, mistike i nadahnuća, dio večeri bit će posvećen i tom dijelu. Tako će, po prvi puta u Hrvatskoj, biti javno predstavljen životopis Edgara Allana Poea autora Petera Ackroyda, objavljen potkraj prošle godine u izdanju Šarenog dućana iz Koprivnice i prijevodu Denisa Peričića. Suorganizator programa je Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Čakovec – Varaždin.

Program će se održati u srijedu, 5. veljače u palači Herzer, s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari