FOTO: Projekt EPK 2020 najveći je projekt u povijesti Varaždina

galerija-images/epk 2020

Objavljeno: 18.04.2015. 12:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

U Šenoinoj ulici na Trgu Republike Irske predstavljen je projekt kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020, najveći projekt grada Varaždina.

Varaždin je jučer Ministarstvu kulture predao prijavnicu za Europsku prijestolnicu kulture, a danas su građanima na Trgu Republike Irske predstavnici gradske vlasti i sudionici projekta EPK 2020. dijelili Prijavnu knjigu "Europska prijestolnica kulture Varaždin 2020 i Hrvatski sjever".

- Danas smo s vama kako bismo vam predstavili ovaj događaj i podjelili s vama cijelu ovu priču. Cijelog dana imat ćemo zanimljiva događanja i zahvaljujem svim koji su sudjelovali u stvaranju ovog događaja - istaknuo je Raymond Rojnik, ravnatelj koncertnog ureda Varaždin.

Okupljene građane i gradonačelnike gradova partnera u ovom projektu pozdravio je i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Moram zahvaliti velikoj ekipi ljudi koja je radila na ovoj Prijavnoj knjizi, odradili su odličan posao. Na tome je radilo preko šest tisuća pojedinaca i usuđujem se reći da je najbolji i najkvalitetniji i rađen isključivo domaćim snagama. Želim zahvaliti i svim partnerima u ovom projektu, odnosno gradovima Čakovec, Ivanec, Koprivnica, Krapina, Lepoglava, Ludbreg, Novi Marof, Prelog i Varaždinske Toplice. Svako od njih daje velik doprinos ovom projektu i našoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture - istaknuo je Habuš.

Naglasio je kako je ovaj regionalni pristup, najispravniji pristup, nešto o čemu se dugo godina pričalo te najveći projekat kojeg je grad Varaždin imao.

- Projekt Europske prijestolnice kulture je najveći projekt kojeg je Grad Varaždin ikad imao u svojoj povijesti. Angažirana je kompletna zajednica, moto je spoj nespojivog, spajamo naizgled nespojivo, od sporta, gospodarstva, udruga, umirovljenika, sve što se spojiti moglo - rekao je gradonačelnik.

Šenoina ulica danas je posebno uređena i pretvorena u Trg Republike Irske. U 17 sati u zelenoj oazi likovni umjetnici će započeti program - Oslikavanje krave. Od 18 sati moći će se kušati irski gulaš, a nakon 19 sati započet će glazbeni program u kojem će uz varaždinske DJ-e nastupiti i Patrick Walker Trio, sastav koji će predstaviti tradicionalnu irsku glazbu. Večeras će biti predstavljen i song "My Town" što su ga varaždinski glazbenici posvetili kandidaturi Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture.

{gallery}epk 2020{/gallery}

Komentari