"Kabaret kod veselih muškaraca" Draška Zidara na Velikoj sceni HNK-a

Objavljeno: 28.02.2013. 11:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: HNK Varaždin

Na Velikoj sceni varaždinskog HNK-a, u petak 8. ožujka u 20 sati gostuje Kazalište Virovitica s predstavom Draška Zidara "Kabaret kod veselih muškaraca".

Skladatelji su Dean Premrl i Mihael Kurjančić, a glazbu za song Semafori skladao je Nenad Koržinek. Kostimografkinja je Vanda Grba, a oblikovatelj svjetla Damir Gvojić. U predstavi nastupaju Draško Zidar, Igor Golub, Goran Koši i Mihael Kurjančić.

U Riječi redatelja Draško Zidar je zapisao: „Okružju pučkog teatra već više od sto godina pripada i kabaret. Zapravo o kabaretu se malo zna jer ga po starom običaju rado podcjenjujemo. Kabaret je kazališna forma koja svakako na najizravniji i najprihvatljiviji način demistificira i demantira ili potvrđuje velike istine zabavljajući pri tom gledatelje kroz pjesmu, ples i glumu.

Ovaj naš kabaret progovorit će o temama koje su oduvijek bile pa su tako i danas sastavni dio naših života … ljubav … politika… život sam i … ne, ne, ne smrt… i opet ljubav… pomalo lokalan, pomalo globalan ali svakako aktualan i nadamo se zabavan.“

Komentari