Kazališna družina "Pinklec" gostovala u Washingtonu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.11.2013. 14:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Kazališna družina "Pinklec"

Kazališna družina "Pinklec", koja djeluje pri Centru za kulturu Čakovec, predstavljala je ove godine od 7. do 16. studenog Hrvatsku na Europskom dječjem festivalu u Washington DC-u gdje je sedam puta izvela predstavu "A tko si ti?".

Najzapaženiji nastup Pinkleci su imali u The John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Nastup se mogao pratiti i uživo preko live streaminga na stranicama Kennedy Centra i još uvijek ga možete vidjeti na njihovim web stranicama.

Ukratko, radi se o Europskom dječjem festivalu (Kids Euro Festival) koji se u razdoblju od 16. listopada do 13. studenoga održao u Washington DC-ju.

Festival kombinira nastupe na javnim mjestima, poput Kennedy Centra, javnim i privatnim školama, knjižnicama, veleposlanstvima, kao i dječjim bolnicama. Svaki umjetnik ili ansambl nastupao je više puta tijekom boravka u DC-ju, dok su se kao dodatna aktivnost održavale radionice.

Svi su dobili priliku nastupiti i na Millenium Stage-u u JFK Center for Performing Arts.

Također, sve su predstave, pa tako i naša,  morale biti odigrane na engleskom jeziku.

Na festivalu je sudjelovalo 28 kazališnih organizacija iz 28 zemalja EU.

Svaku od navedenih predstava Pinkleca vidjelo je približno 150 djece, a sveukupno oko 1 000 djece.

Cijeli put financirala je i organizirala  Francusko-američka kulturna fondacija, a u financiranju pomogli su i Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec, Međimurska županija i Međimurje-plin.

Komentari