Koncert Tvrtka Sarića na gitari u Glazbenoj školi

Objavljeno: 25.02.2011. 10:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: multimedia-stock.com

Gitarist Tvrtko Sarić iz Gospića u ponedjeljak 28. veljače predstaviti će se varaždinskoj publici. Sarić će izvesti skladbe N. Koshkina, L. Brouwera, N. Paganinija i B. Mangorea. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinske Glazbene škole s početkom u 20 sati.

Gitarist Tvrtko Sarić rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se je tri godine školovao u klasi Nikole Jedrilinića da bi potom maturirao u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša.

Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, BiH, Mexico i SAD samo su neke od zemalja u kojima je nastupao kao solist i komorni glazbenik.

Kao solist, nastupao je s Zagrebačkom filharmonijom, Celjskim godalnim orkestrom, te gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj. Nastupa u orkestru Zagrebačke filharmonije i ansamblu Cantus. Od 2010. godine član je renesansnog ansambla Minstrel, gdje svira lutnju.

Do sada je izdao tri nosača zvuka.

Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije.
U zvanju višeg predavača zaposlen je na Visokoj učiteljskoj školi u Gospiću.

Komentari