Lepoglavčanima 6. mjesto na 26. susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Objavljeno: 12.06.2012. 08:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Lepoglava.net

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog sabora kulture kao glavnog organizatora, 9. i 10. Lipnja u Novom Vinodolskom održan je 26. susret hrvatskih puhačkih orkestara na kojem su sudjelovali i članovi lepoglavske Limene glazbe pod dirigentskom palicom Željka Hutena, piše Lepoglava.net.

Svoj plasman na državnom susretu Limena glazba Lepoglava osigurala je još 29. travnja na Smotri puhačkih orkestara Varaždinske županije koja se održala u Lepoglavi. Lepoglavski su “limenjaci” na ovogodišnjem državnom susretu, na kojem je sudjelovalo 16 orkestara iz raznih županija, osvojili zavidno šesto mjesto dok je prvo mjesto pripalo Gradskoj glazbi “Trenkovi panduri” iz Požege.

Nastup na državnoj smotri kao i inače vezan je uz izvođenje skladbe jednog domaćeg skladatelja i stranih, a lepoglavski su glazbenici u skladu s tim pravilom izabrali skladbu Vlade Vuzema “Eho iz Krapine” te „Prelude for band“ Manfreda Schneidera i “Moment for Morricone” legendarnog Ennia Morreconea.

Cilj susreta je međusobno upoznavanje, zbližavanje te prvenstveno prikaz dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskih puhačkih orkestara u Republici Hrvatskoj, razvijanje kritičkog odnosa prema glazbenim vrijednostima te poticanje glazbenog stvaralaštva i amaterskog rada uopće kao i promicanje kulturnoumjetničkog amaterizma.

Komentari