Predstavljena knjiga Tarre Barrat "Jeste li jači od stresa?"

Objavljeno: 13.03.2011. 09:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner u petak 11. ožujka održano je predstavljanje knjige Stres - najveći ubojica današnjeg čovjeka - Jeste li jači od stresa?

Knjigu je predstavila sama autorica Tarra Barrat koja se proučavanjem stresa bavi posljednjih deset godina unutar kojih je zamijećena velika eskalacija te pojave. Prema njezinim riječima za stres je najviše zaslužno ubrzanje kojem svakodnevno svjedočimo, promjene kojima smo izloženi preteške su da bismo se s njima nosili.

Dodala je kako je upravo stres razlog zbog kojeg je prosječna dob za srčani ili moždani udar 36 godina. Autorica knjige istaknula je i kako stres može biti dobar, riječ je o stresu prilikom zaljubljenosti, rođenja djeteta i slično. Također isti stres ne mora se kod svake osobe razviti na isti način.

Primjerice gužva u prometu za nekog može biti olakšavajuća okolnost dok je pak za nekog drugog to negativna pojava. Zaključak je da stres sami kreiramo, stres je napetost koja dolazi od neuravnotežene prehrane, nedovoljno opuštanja, načina razmišljanja, premalo ili previše vježbanja. U svemu tome potrebno je pronaći ravnotežu.


Izvor: Ludbreg.hr

Komentari