MUGI: Kreće regionalni natječaj za mlade umjetnike

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.05.2013. 15:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

U varaždinskom kinu Galerija u utorak, 21. svibnja predstavljen je natječaj MUGI - regionalni natječaj za radove mladih neafirmiranih dvodimenzionalnih umjetnika koji je na temu filma otvoren do 1. srpnja 2013. godine.

MUGI je kratica od "Mladi u Galeriji izlažu", a namijenjen je mladim kreativcima od 15 do 25 godina. Zamišljen je kao program kroz koji će se predstavljati mladi umjetnici. MUGI je regionalnog karaktera,  obuhvaća Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a ide pod sloganom "Izađi iz ladice, izloži se!".

Natječaj je otvoren od 25. svibnja do 1. srpnja. Nakon toga slijedi selekcija pristiglih radova i to u dvije dobne skupine (od 15 do 19 godina i od 20 do 25 godina), a izabrani radovi predstavljat će se u serijama izložbi u nedavno djelomično preuređenom predvorju kina Galerija upravo za tu prigodu.

Tema natječaja usko je određena, a vezana je uz film i filmsku umjetnost. Naime, mladi kreativci na natječaj moraju prijaviti 5 do 10 radova na jednu od četiri ponuđenih teme: Marilyn Monroe - ikona 20. stoljeća, Alfred Hitchcock - lik i djelo, film noir – atmosfera ili filmski plakat za SF film – za film/filmove koji već postoji ili koji se može izmisliti.

MUGI organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA u suradnji s Gradom Varaždinom, Galerijskim centrom Varaždin i Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb. Predstavnici ovih institucija ujedno će biti i selektori pristiglih radova.

Najbolji  će dobiti priliku da svoje radove izlože u Muzeju suvremene umjetnosti Zagrebu krajem siječnja 2014. godine, što je ujedno glavna nagrada.

Pravila natječaja nalaze se na web stranici kina Galerija www.kino-galerija.hr.

Komentari