Na festival jednakih mogućnosti Varaždinci „nose ljubav“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.05.2012. 12:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Festival jednakih mogućnosti (F=M), tradicionalna je međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. na ovogodišnjem izdanju festivala  koji će se održati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića od 22. do 24. svibnja, predstavlja se i Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina.

Novinarsko-literarna grupa “Korak života” Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina predstavit će se publici u utorak 22. svibnja u 18:40 sati, izvedbom poetsko-glazbenog djela "Nosimo vam ljubav iz Varaždina".

Inače, festival se održava na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku.

Na trodnevnom uličnom festivalu (po programu od 10 do 22 sata) nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom, a u organizacijskom timu radi oko 20 stručnjaka i 130 ciljanih volontera - studenata s petnaestak fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Festival se sastoji od glazbeno-scenskog, likovnog, filmskog, edukacijsko-rekreacijskog i sportskog programa, o kojem više možete pročitati OVDJE

Komentari