Objavljen književni natječaj Hrvatskog sabora kulture

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.02.2014. 07:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Hrvatski sabor kulture organizira 33. susret hrvatskih zavičajnih književnika i poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj i izbore nastup na susretu koji će biti održan 28. lipnja u Zagrebu.

Sudjelovati mogu hrvatski državljani stariji od 15 godina (osim članova Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih pisaca). Na natječaj se primaju poetski i prozni radovi, a u obzir dolaze sljedeće književne vrste: pjesme, poeme, pripovijetke ili novele, putopisi, eseji, dramski tekstovi i romani.

Sve radove potrebno je poslati u 3 primjerka najkasnije do 15. travnja na adresu: Hrvatski sabor kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, 10 000 Zagreb s naznakom "za književni natječaj".

Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od eminentnih hrvatskih književnika pregledat će sve radove koji u navedenom roku pristignu na natječaj te izabrati najbolje autore koji će sudjelovati na susretu. Najboljima će biti dodijeljene pohvalnice i nagrade: Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu, istoimena Plaketa za dijalektalno pjesništvo, Plaketa Ivo Kozarčanin za prozu, Plaketa Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo, a po odluci Prosudbenog povjerenstva bit će dodijeljene i 2 nagrade za mlade autore (od 15 do 29 godina) – za poeziju i prozu.

Na Susretu će članovi Prosudbenog povjerenstva obrazložiti svoj izbor te pojedinačne nagrade, a autori će čitati pohvaljene i nagrađene radove. Autori nagrađenih radova bit će predstavljeni na Razglednici 4, središnjoj nacionalnoj manifestaciji  kulturno-umjetničkog stvaralaštva koju HSK organizira krajem godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Detaljnije informacije o natječaju i susretu dostupne su na web stranici Hrvatskog sabora kulture.

Komentari