Održana 18. godišnja skupština Kluba mecena VBV

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.02.2014. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: VBV

U Klubu Europa media HNK u Varaždinu, održana je u utorak 28. siječnja 18. redovna godišnja skupština Kluba mecena Varaždinskih baroknih večeri.

Na dnevnom redu bilo je godišnje programsko izvješće predsjednice i rizničara, plan aktivnosti za 2014. godinu i prijem novih članova. Predsjednica Zvjezdana Rauš-Klier izvijestila je o godišnjoj potpori i promicanju Varaždinskih baroknih večeri, kao glavnog cilja te jedinstvene udruge, a koncert na 43. VBV ruskog ansambla "Musica Antiqua Russica" iz St. Peterburga je nagradom "Ivan Lukačić" za najveći izvodilački domet ansambla, kao koncert Kluba mecena predstavljao krunu te aktivnosti prošle godine. Koncert je financiran donacijama i članarinama članova, kao i njihovim posredovanjem za sponzorstva, što se čulo u izvješću rizničara.

U ime Varaždinskih baroknih večeri skupštini je prisustvovao ravnatelj Koncertnog ureda (izvršnog organizatora VBV) Raymond Rojnik, koji je zahvalio članovima na potpori i sudjelovanju u aktivnostima na promicanju i razvoju festivala, naročito u inozemnim i diplomatskim krugovima, čime je učvršćeno mjesto Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri na svjetskoj kulturnoj karti, a naročito u respektiranju glazbenih i gospodarskih krugova. Pozvao je članove da se uključe u promotivne aktivnosti 44. VBV na kojima je zemlja partner Italija, kao i 45. festivala za koji se već priprema partnerstvo Francuske.

Članovi su se složili da 2014. godine Klub mecena podrži koncert Varaždinskog komornog orkestra, kao domicilnog orkestra koji ove godine obilježava 20 godina rada i podržali dobivanje statusa nacionalnog teatra za varaždinski HNK.
 
Na ovoj skupštini Klubu se priključio Profesor emeritus Franjo Ruža, a na proljetnom susretu vezanom uz predstavljanje programa 44. VBV bit će predstavljeni i ostali novi članovi.

Komentari