Ernest Fišer predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.02.2013. 14:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Klubu Europa media varaždinskog HNK u subotu, 16. veljače, održana je godišnja izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu, na kojoj je rekapitulirano djelovanje ove kulturne udruge u proteklom 4-godišnjem razdoblju i izabrano njeno novo rukovodstvo.

Nakon podnesenih i usvojenih izvješća o radu udruge i kraće rasprave, na skupštini je za predsjednika Matičinog varaždinskog ogranka ponovno izabran književnik i novinar Ernest Fišer, za novog potpredsjednika Miroslav Klemm te za tajnika Raymond Rojnik.

Za članove predsjedništva izabrani su sveučilišni profesori dr. Franjo Ruža i dr. Miroslav Žugaj, te dr. med. Damir Mamuzić i Branko Lakatoš, a za nove članove Nadzornog odbora - Stanko Lazar, Dragutin Novaković-Šarli i prof. Barica Pahić.

Istaknuto je kako je varaždinska Matica kao sunakladnik objavila monografiju operne primadone Ruže Pospiš Baldani, zatim dva značajna znanstvena zbornika (posvećena Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom i Šimi Ljubiću), dvije kapitalne knjige prof. dr. Jože Skoka ("Ezopuševe basne pohorvačene" i prvu varaždinsku književnu hrestomatiju - "Garestinski hortus verbi"), roman Miroslave Tušek "Rastvaranje" i druga vijedna izdanja.

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu, uz brojne druge aktivnosti, godišnje redovno organizra desetak aktualnih književnih večeri i tribina, na kojima se predstavljaju nove knjige varaždinskih, ali i istaknutih hrvatskih pisaca.

Komentari