"Plesne minijature" Plesnog studija Vindi u varaždinskom kazalištu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.11.2013. 09:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: hnkvz.hr

Na Velikoj sceni varaždinskog HNK-a u nedjelju, 24. studenog, s početkom u 18 sati, Plesni studio Vindi prikazat će poseban program pod nazivom "Plesne minijature".

Program je zamišljen kao kolaž malih plesnih cjelina u formi sola i dueta. Plesači od 9 do 18 godina starosti su prema vlastitim idejama izradili koreografije uz mentorice Davorku Čorko-Rodeš i Sanju Bošnjak.

Kao koregraf pojavljuje se i poznata hrvatska plesačica Maša Kolar iz Zagreba čiju će koreografiju, nastalu na nedavnoj radionici koju je ta poznata plesna umjetnica održala u Varaždinu, izvesti dvije plesačice Plesnog studija Vindi. U programu gostuju i plesači Plesne radionice Ilijane Lončar iz Požege i Studija za suvremeni ples Teuta iz Čakovca, koreografikinje Nikoline Mekovec.

Devetnaest koreografija suvremenog plesa prodefilirat će Velikom scenom HNK-a u Varaždinu. Glazbenu matricu izradio je Marin Kereša, ton majstor je Zlatko Milec, a majstor rasvjete Marijan Štrlek.

Plesnim minijaturama Plesni studio Vindi pridružuje se programu obilježavanja 140. obljetnice otvorenja kazališne zgrade u Varaždinu.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna su u prodaji na blagajni kazališta, a pokrovitelj programa je Vindija d.d.

Komentari