Počela 14. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije

Objavljeno: 30.03.2012. 09:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Varaždinska županija

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu je počela 14. po redu smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije, a više od 11 pjevačkih  zborova A, B i C kategorije imalo je priliku se predstaviti pred prosudbenim povjerenstvom.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Glazbene škole Varaždin Morena Vincekovića koji je svim zborovima poželio mnogo uspjeha, prisutnima se obratio i zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković koji je i otvorio smotru.

- Drago mi je da se veliki broj djece i mladih okupio na ovoj smotri pokazavši  time kako je glazba onaj dio umjetnosti koji pronalazi put do ljudi svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. Sudjelujući  u ovoj smotri, draga djeco i dragi učenici prihvatili ste izazov  natjecanja u glazbenom stvaralaštvu koje će i ovaj puta siguran sam donijeti niz noviteta u smislu glazbenog  izričaja - istaknuo je zamjenik župana Milan Pavleković koji je naznačio i kako je glazbeno stvaralaštvo duboko ukorijenjeno u našoj županiji koja je oduvijek bila rasadnik mnogih glazbenih virtuoza i stvaraoca.

U okviru ove smotre organiziran je i okrugli stol na kojem će dirigenti svih zborova i instrumentalnih ansambala koji nastupaju na smotri raspraviti o mogućnostima napretka i poboljšanja glazbene umjetnosti.

Ova smotra se smatra najplodnijom smotrom do sada jer su svi pjevački zborovi koji su nastupili ostvarili pravo na nastup na državnom natjecanju pjevačkih zborova, odnosno na 55. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži.

Komentari