Praizvedba komedije Za samo jedan u HNK Varaždin

Piše: eVz/Hnkvz.hr

Objavljeno: 03.11.2012. 12:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

U petak, 9. studenoga u na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu bit će praizvedena komedija Za samo jedan dan makedonskog dramskog pisca Trajčeta Kacarova (1959), u režiji slovenskog redatelja mlađe srednje generacije Renea Maurina, inače đaka Georgija Para odnosno zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

U predstavi igraju: Marinko Prga, Draško Zidar, Leona Paraminski, Jagoda Kralj Novak, Beti Lučić, Ozren Opačić, Darko Plovanić, Nancy Abdel Sakhi, Mitja Smiljanić, Zvonko Zečević i Marija Krpan.

Nositelj glavne uloge (Muškarac) je Marinko Prga. U predstavi gostuje Draško Zidar, sjajni komičar Kazališta Virovitica.

Glavni lik, neimenovani muškarac, dakle svojevrsni Jedermann (Svatković), budi se i sprema na posao: očekuje ga prvi radni dan na mjestu glavnog urednika dnevnih novina. Preslušava poruku žene koja je otputovala teško bolesnoj majci. Nakon susreta s neobičnim majstorom/vodoinstalaterom, koji se u komadu pojavljuje i kao fotoreporter, doktor i vozač autobusa (Draško Zidar), odlazi na autobusnu stanicu.

Na stanici susreće djevojku koja želi saznati kad se luđaci najviše eksponiraju, ujutro ili navečer; po njenom mišljenju društvo je utočište ludih i svaki drugi čovjek je lud. Dalje pratimo neobične događaje i peripetije Muškarca u redakciji dnevnih novina, u bolničkom hodniku i autobusu gradskog prijevoza.

U posljednjem prizoru dolazi do neočekivanog i neobičnog raspleta događaja koji su se Muškarcu zbivali od jutra do večeri...

Izvor: Hnkvz.hr

Komentari