Slikar Zdravko Šabarić predstavlja se s 20 radova u varaždinskom Muzeju anđela

Objavljeno: 02.10.2015. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Facebook

Muzej anđela ove jeseni svoje će posjetitelje razveseliti novom izložbom. U goste mu ovaj put dolazi slikar Zdravko Šabarić, rođen 1954. u Hampovici, selu kraj Đurđevca...

Po završetku Pedagoške akademije u Zagrebu i diplome na odjelu likovnih umjetnosti, bio je dugogodišnji nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi i gimnaziji u Đurđevcu te ravnatelj i voditelj Centra za kulturu Đurđevac i Galerije Stari grad. Također, vodio je Dom kulture s Galerijom Centar2.

 Zdravko Šabarić uz slikarstvo se bavi i umjetničkom fotografijom, istraživanjem zavičajne baštine, pisanjem, (napisao je dvije knjige), likovnom kritikom,  heraldikom, grafičkim dizajnom, animacijom likovne i  kulture  općenito. Objavio je veći broj radova u stručnim časopisima, zbornicima i knjigama te sudjelovao na znanstveno-stručnim skupovima u Hrvatskoj.

Za svoj rad i kulturni doprinos u javnom životu primio je niz priznanja i nagrada, prije svega za slikarstvo i umjetničku fotografiju.

U Muzeju anđela predstavit će se s izložbom nazvanom 'Bijelina u plavetnilu',  za koju je odabrano 20 slika, koje su nastale od 2007. do 2015. godine.  Izložbu g. Šabarića posjetitelji Muzeja anđela moći će razgledati od 7. do 25. listopada.

Otvorenje gostujuće izložbe bit će održano u srijedu 7. listopada s početkom u 18 sati, kada će se okupljenima obratiti i sam umjetnik Zdravko Šabarić. Ulaz je za sve zainteresirane besplatan.

Komentari