Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži u Varaždinu

Objavljeno: 22.04.2011. 11:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu u varaždinskom HNK-u održana je 13. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije.

Na Smotri je sudjelovalo čak 835 sudionika, podijeljenih u 13 pjevačkih zborova i 14 tamburaških ansambala i orkestara.

Od pjevačkih zborova u A kategoriji najbolji je bio dječji zbor VI OŠ Varaždin „Varaždinski slavuji“ s dirigenticom Ružicom Kapitan, drugi je bio Pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ Visoko s dirigenticom Marijom Tomurad, dok su treći bili „Slavujčeki“ – pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ Tužno s dirigenticom Mirom Plantak.

U B kategoriji najbolji je bio Pjevački zbor OŠ Vinica s dirigenticom Gordanom Kos Kolar. Ta će četiri zbora predstavljati Varaždinsku županiju na 54. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje će se i ove godine održavati u Varaždinu, 11. i 12. svibnja.

Od tamburaških orkestara najbolji u A kategoriji bio je Dječji tamburaški orkestar OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica pod ravnanjem Zlatka Pipleka. U C kategoriji najbolji je bio Tamburaški orkestar KUD-a „Varteks“ na čelu s dirigentom Tiborom Bünom.

Oba će orkestra predstavljati Varaždinsku županiju na 34. Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku.

Komentari