Večeras koncert tamburaškog orkestra KUD-a Varteks

Objavljeno: 27.02.2011. 11:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Gettzy photo

Tamburaški orkestar KUD-a Varteks punih je 30 godina redovni sudionik Festivala Hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku, državnog natjecanja gdje nastupa preko 40 orkestara iz svih krajeva Hrvatske. Prošle 2010. godine orkestar je nastupio dostojno predstavljajući Županiju Varaždinsku i Grad Varaždin te za svoj nastup već treću godinu zaredom osvojio zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića najviše priznanje natjecanja sa 98 bodova od 100.

Propozicije festivala su takve da se nagrada ne dodjeljuje odmah po završetku festivala već na cjelovečernjem koncertu orkestra koji će biti organiziran u svojem gradu, Varaždinu. Zlatnu plaketu će uručit predstvanik Festivala gosp. Antal Papp.

Ovogodišnji koncert bit će obogaćen i nastupom poznate Klape Motovun, koja će zajedno sa orkestrom izvesti popularne i rado slušane pjesme. Uz Klapu Motovun, u goste dolazi i tamburaški orkestar Zvon iz Male Subotice s kojim KUD Varteks surađuje.

Tamburašima će se na sceni pridružiti varaždinska operna pjevačica sopranistica Valentina Geci te bariton Matija Boršćak.

Koncert će se održati u nedjelju 27. veljače u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK s početkom u 19 sati.

Komentari