"Theaterspiele" - 10. jubilarne dramske igre na njemačkom jeziku

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 27.02.2013. 14:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: OŠ Vidovec

U okviru OŠ Vidovec na području sjeverozapadne Hrvatske organiziraju se već 10 godina jedine Dramske igre na njemačkom jeziku - „Theaterspiele“, a ove godine održat će se u varaždinskom HNK-u od 14. do 17. ožujka.

To je projekt koji je u ovih 10 godina izrastao u međunarodnu manifestacijom uz potporu i visoko pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Grada Varaždina, Županije Varaždinske, Općine Vidovec, Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug“, te brojnih medijskih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, te vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini.

Osim mogućnost da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice od strane Akademije za dramsku umjetnost iz Ulma za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu „Theater spielen im Deutschunterricht".

Dramske igre će se održati na međunarodnoj razini, pa tako gostujuće grupe dolaze iz Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine i naravno Republike Hrvatske. Prijavljene su sveukupno 23 grupe sa preko 300 sudionika i to od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta. 

Komentari