U Centru za mlade Grada Varaždina izložba likovnih radova "Cvjetna rapsodija"

Objavljeno: 09.09.2015. 10:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Ilustracija

Centar za mlade Grada Varaždina nakon ljeta nastavlja s raznim aktivnostima u svojim prostorima, a ovog puta je na red došlo i likovno stvaralaštvo.

Tako će se u četvrtak, 10. rujna, u Centru za mlade grada Varaždina održavati izložba likovnih radova Božene i Dragutina Hajdarovića iz Nedelišća pod nazivom "Cvjetna rapsodija".

Izložba će biti otvorena u 18 sati uz manji domjenak, glazbenu podlogu i recitacije, a svrha joj je motivirati mlade da se bave likovnom umjetnošću po uzoru na izlagače, kojima je slikanje hobi.

Kako sami kažu Božena i Dragutin, oboje nadahnuti kreativnom slobodom koja proizlazi iz igre pokreta, alata i boja na različlitim podlogama, zajedno sudjeluju na mnogim humanitarnim kolonijama i raznim likovnim druženjima te su dosad izlagali na pedesetak skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi.

Najdraže teme su im cvijeće, voda, pejzaži i sakralni motivi. Tehnike slikanja koje koriste su uglavnom akvarel, ulje na platnu i staklu te akril.

- Pozivamo vas da podržite bračni par Hajdarović, VAKUUM ekipu u organizaciji i kreiranju programa te korištenju prostora za buduće umjetničke izložbe - kažu organizatori.

Komentari