U Galerijskom centru Varaždin izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 28.11.2015. 10:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: GCV

U utorak, 1,. prosinca s početkom u 19 sati u prostorima Galerijskog centra Varaždin otvara se izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu“...

Fotografije su nastale prilikom posjeta pape Franje Izraelu 2014. godine, a izložba je organizirana u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael.
Izložba ostaje otvorena za razgled do 14. prosinca 2015. godine.

Odnosi između Države Izrael i Svete Stolice zasnivaju se na međusobnom poštovanju i dijalogu. Kao  što Izrael osigurava slobodu štovanja svih vjera, tako papa Franjo gradi mostove mira i bratstva Između svih vjera. Posjet pape Franje nastavak je puta njegovih prethodnika: povijesnog posjeta 2000. godine pape Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI. u 2009. godine. Ti posjeti doprinijeli su procesu pomirenja, priznanja i dijaloga između Katoličke  Crkve i židovskoga naroda, kao i odnosima između Izraela i Svete Stolice.

Glavna svrha toga hodočašća bilo je obilježavanje sjećanja na 50. obljetnicu povijesnog susreta između pape Pavla VI. i patrijarha Atenagore. Bilo je to prvi put da je jedan Petrov nasljednik posjetio Svetu zemlju.

Drugi je cilj ovoga putovanja bilo ohrabriti ljude tih krajeva da krenu putom mira, koji je istodobno Božji dar i čovjekova zadaća.

Komentari