koncert u nedjelju

U Ludbreg stiže Ardú, popularni a capella sastav iz Irske, evo detalja

Objavljeno: 20.10.2023. 14:13

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 14:13

Foto: Grad Ludbreg

Ove nedjelje u ludbreškoj će dvorani gostovati irski a capella vokalni sastav Ardu. Ardú je šesteročlana skupina iz Irske koja primarno djeluje u Dublinu i bavi se suvremenim a cappella pjevanjem–izvode aranžmane popularnih pjesama bez instrumenata, koristeći samo svoje glasove.

Koncert ‘Ireland meets Croatia’ će se održati u nedjelju, 22. listopada, u dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ s početkom u 20 sati. Na koncertu u Ludbregu, kao posebni gosti, pridružit će im se članovi Varaždinskog vokalnog ansambla koji izvodi pjesme a capella, pretežito u pop i jazz stilu, ali također im nisu strani ni svi ostali žanrovi.

Ardú je predstavljala Irsku na festivalima diljem Europe, uključujući Tempere Vocal u Finskoj, Fringe festival u Edinburghu i vokal.total u Austriji. Ardú razvija i edukativna partnerstva i programe u Irskoj te održava vokalne radionice s raznim ansamblima. Postigli su edukacijsko partnerstvo sa Dundalk Institute of Technology, školom St Kevin’s, Crumlin u Dublinu, organizacijom Music Generation u Dun Laoghaireu te nacionalnom organizacijom Sing Ireland. Njihov edukacijski program popularan je u školama diljem Irske i dostiže mlade pjevače svih dobnih skupina, sposobnosti i obrazovanja. Članovi se kroz godine mijenjaju, a u trenutnoj postavi djeluju od rane 2023. godine.

Komentari