U Ludbregu započinje kulturni program naziva "Ludbreg petkom"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.01.2014. 10:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U sklopu programa svakog petka u poslijepodnevnim satima održat će se zanimljivi kulturni programi u organizaciji ludbreških ustanova, udruga, ali i gostiju u suradnji s Gradom Ludbregom.

Kulturna ponuda obuhvaćat će izložbe, koncerte, kazališne predstave i brojne druge scensko-glazbene događaje. Programi će se odvijati tijekom cijele godine i obzirom na predviđene sadržaje namijenjeni su različitim krugovima publike – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Cilj je promocija kulturnih aktivnosti kako bi se pokazao njihov značaj i uloga. Već su sada predviđeni brojni programi, bit će tu večeri poezije, razna predavanja i koncerti.

Uz domaće snage, ludbreškoj publici predstavit će se i gosti. Prve među njima su članice Ženskog vokalnog sastava Kaliope iz Ivanca koje će prirediti koncert za sve zaljubljene na samo Valentinovo.

Sve što vam preostaje je petak poslijepodne rezervirati za kulturno događanje. Današnji je dan rezerviran za večer poezije pod nazivom "Dok zvezde trepeču" u spomen na Božu Hlasteca.

Program će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner u Ludbregu s početkom u 19 sati.

Povodom događanju je podatak da se ovih dana navršava 20 godina od smrti Bože Hlasteca, kajkavskog pjesnika, rođenog Ludbrežanina koji je veći dio života živio u Samoboru.

Nagrađivan je na raznim smotrama kajkavskog pjesništva, zastupljen je u nekoliko antologija i zbornika, a neke od njegovih pjesama su i uglazbljene.

Komentari