Evo detalja

U Županijskoj palači promoviran roman 'Živi ljudi' mladog autora Luke Vintera

Objavljeno: 17.10.2023. 20:20

Zadnja izmjena: 17.10.2023. 20:20

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači održana je promocija romana 'Živi ljudi' Luke Vintera iz Sračinca, a promociji su nazočili i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek te Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.

Kako je naglasio autor roman se bavi tematikom ljudske gluposti, uvijek aktualnim tegobama ljudskog društva, problematikom preživljavanja čovjeka u vidu uskih okvira u koje se nažalost u krajnjem slučaju sam ukalupljuje.

- Na pisanje romana me nagnalo promišljanje o društvu te o društvenim trendovima za koje smatram da su jako loši i negativni. No, to su trendovi koje većina ljudi slijedi i prihvaća ih – rekao je Vinter.

Čestitke je povodom izdavanja romana uputio i načelnik Općine Sračinec naglasivši pritom kreativnost i talent Luke Vintera dok se u ime Varaždinske županije i župana Anđelka Stričaka obratio pročelnik Miroslav Huđek.

- Drago mi je da se autor odlučio svoj roman promovirati kod nas, u Županijskoj palači. Čestitam mu na njegovom prvijencu, odnosno čestitam mu na hrabrosti i entuzijazmu koje je pokazao pišući ovaj roman. Nadam se da mu ovo nije zadnje djelo, a Županija će svakako pronaći način da mu pomogne i pruži podršku – rekao je Huđek.

 

Komentari