VAFI: U tijeku su prijave crtića za treće izdanje festivala

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.01.2012. 13:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: vafi.hr

VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, nezavisan je filmski festival koji promiče kulturno stvaralaštvo djece i mladih, a specijaliziran je za animirane filmove koje su izradila djeca ili mladi do 18 godina. Prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju primaju se do 20. siječnja.

Osnovni program Festivala ima natjecateljski karakter, a bit će održan u Varaždinu, od 12. do 15. travnja 2012. godine. Pravo sudjelovanja na Festivalu imaju animirani filmovi dovršeni poslije 1. siječnja 2010. godine, ako nisu bili prijavljeni na VAFI 2.

Ukoliko su na filmu surađivala djeca koja spadaju u različite kategorije Festivala – film se raspoređuje u kategoriju kojoj po godinama pripada najstariji sudionik u filmu.

Kategorije su MINI (djeca do 10 godina starosti), MIDI (djeca od 11 do 14 godina starosti) i MAXI (mladi od 15 do 18 godina starosti).

Filmovi se šalju isključivo u DVD - PAL formatu, sve regije. Broj prijavljenih filmova ni trajanje pojedinačnog filma nije ograničeno.

Svaki film mora biti na zasebnom DVD-u na kojem je naveden točan naslov filma.

Za svaki film potrebno je u potpunosti ispuniti zasebnu prijavnicu. Ako se u filmu koristi govor koji nije engleski – potrebno je film opremiti engleskim titlovima kao sastavni dio filma.

Izbor filmova za natjecanje učinit će Selekcijska komisija, a njezini članovi su osobe povezane s animiranim filmom na bilo koji način, a postavljene od strane organizatora.

Organizatori festivala će najkasnije do 5. ožujka. 2012. putem e-maila obavijestiti autore o ulasku u službenu konkurenciju Festivala.

Prijavnicu i dodatne informacije o festivalu potražiti na vafi.hr/prijave

Komentari