Varaždin predao kandidaturu za EPK 2020, danas cijelodnevna proslava!

galerija-images/varazdin epk 2020 kandidatura

Objavljeno: 18.04.2015. 08:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: EPK 2020

Izaslanstvo Grada Varaždina, predvođeno gradonačelnikom Goranom Habušom, jučer je u poslijepodnevnim satima u Ministarstvu kulture predalo prijavu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Kandidatura Varaždina i regije Hrvatski sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine bit će javno predstavljena danas na u 11 sati u podrumu Gradske tržnice u Šenoinoj ulici, a u samom centru grada cijelog dana odvijat će se razni događaji, postavljena je i zelena oaza, a kuhat će se i irski gulaš.

Kandidaturu će predstaviti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, voditelj tima za kandidaturu Varaždina i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, a bit će nazočan i NJ.E. Tim Harrington, veleposlanik Republike Irske u Hrvatskoj, zemlje iz koje će jedan grad 2020. godine također organizirati program Europske prijestolnice kulture.

Šenoina ulica danas je pretvorena u zelenu oazu. Nakon konferencije za novinare na kojoj će biti javno predstavljena kandidatura Varaždina i regije Hrvatski sjever, u 17 sati u zelenoj oazi likovni umjetnici će započeti program - Oslikavanje krave.

Posjetitelji će od 18 sati moći kušati irski gulaš, a nakon 19 sati započet će glazbeni program u kojem će uz varaždinske DJ-e nastupiti i Patrick Walker Trio, sastav koji će predstaviti tradicionalnu irsku glazbu.

Večeras će biti predstavljen i song "My Town" što su ga varaždinski glazbenici posvetili kandidaturi Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture.

{gallery}varazdin epk 2020 kandidatura{/gallery}

Komentari