Varaždin danas počinje neprekinuto čitanje od 24 sata

Objavljeno: 18.04.2011. 08:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U Varaždinu će večeras započeti Tjedan dobre knjige, odnosno akcija "7 gradova čita 7 dana (i noći), gdje će se neprekinuto tijekom 24 sata čitati. Čitanje je započelo u Puli, prošlog tjedna, a nastavilo se u Koprivnici, Splitu, Osijeku i Zadru, a danas "čitalačka štafeta" dolazi u Varaždin, prije završetka u Zagrebu u srijedu.

Tjedan dobre knjige je kulturno-marketinška manifestacija koja promiče čitanje i knjige općenito, nacionalni projekt u 30-ak gradova i više od 100 knjižara u cijeloj Hrvatskoj, djeluju gotovo svi vodeći hrvatski izdavači. U sklopu tjedna knjige, ima cjeli niz događanja, a sve se može provjeriti na Internet stranici www.tjedandobreknjige.com/

Danas počinje čitanje u Varaždinu, i to u 21 sat, na terasi Rogoza, na Kazališnom trgu. Preko noći se seli u prostorije Rogoza, no već se u jutarnjim satima opet vraća na terasu da bi projekt bio što otvoreniji i bliži građanima. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u akciji.

Dora Benc otvara varaždinsko čitanje uz pratnju mladog gitarista Hrvoja Šenjuga. Nakon njih čitanju se pridružuju učenici Prve Gimnazije Varaždin koji angažiranu sudjeluju u cijeloj manifestaciji pod vodstvom profesorica Miljenke Štimec, Tatjane Ruža te Jasminke Horvatić-Bedenik.

Oko 22.30. čitanju se pridružuje Ljiljana Bogojević te članovi Varaždinskog književnog kluba.

U kasnijim satima čitanje se seli u postorije Rogoza gdje će se nastaviti u krugu mladih Varaždinaca koji su prepoznali važnost i zanimljivost cijelog projekta te odlučili dati svoj doprinos onda kad je to najteže - preko noći!

Od 8 sati u utorak čitateljskoj ekipi se pridružuje grupe iz obližnjih vrtića, Dječji svijet i Čira čara, kojima će osim njihovih teta čitati i Snježana Španić, djelatnica Dječjeg odjela Varaždinske knjižnice Metel Ožegović. U jutarnjim se satima također pridružuju i violinisti i gitaristi iz DND-a u pratnji Đurđice Dropuljić.

Nakon jutarnjih minuta namijenjenih djeci, čitateljsku palicu opet preuzimaju Gimnazijalci do 16.30 sati kad svojim čitanjem projekt dolazi podržati Barbara Rocco.

Čitanje se nastavlja do 21 sat, kada Varaždin predaje štefetu Zagrebu koji će 24satnim čitanjem zaključiti lanac od cjelotjednog čitanje diljem Lijepe naše.


Komentari