Varaždinka Gordana Lach s autorskom pjesmom na festival u Pitomači

Objavljeno: 21.05.2015. 17:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Gordana Lach

Ovog mjeseca navršilo se godinu dana od izdanja i promocije albuma “Munine viže“, kojeg je varaždinska pjevačica Gordana Lach izdala zajedno s međimurskim glazbenikom, autorom svih aranžmana Željkom Grahovcem...

Spomenuti album s gotovo zaboravljenim pučkim pjesmama iz susjednog Međimurja bio je za ovaj etno dvojac samo odskočna daska u njihovom daljnjem radu. Iz tog razloga, imali smo ih prilike vidjeti na gotovo svim kulturnim zbivanjima vezanim za tradicijsku glazbu.

Od serijala Lijepom našom u Čakovcu, Murskom Središću, Belici, Pitomačkom festivalu na kojem su se predstavili svojom autorskom pjesmom, MEF- festivalu, Porcijunkulovom, Špancirfestu, Zeljarijadi, na Adventskoj čaroliji u Varaždinu za koju su pripremili cjelovečernji koncert, humanitarnim koncertima, te brojnim radio i tv emisijama posvećenim izvornoj glazbi.
Ova je godina samo nastavak predstavljanja njihovog daljnjeg rada.

- Nakon sudjelovanja na večerim kantora F. Andrašeca u Dekanovcu, Ljepoj našoj u Belici i gostovanja na VTV-u u emisiji „Domačija“  ovog mjeseca ponovno smo u srijedu bili gosti na snimanju serijala „Lijepom našom“ u Ludbregu.  Predstoji nam festival u Pitomači 13. lipnja, na kojem se predstavljamo autorskom pjesmom – doznajemo od Gordane Lach koja je upotpunila svoje talente pišući i stihove.

Njih je Željko itekako dobro znao uglazbiti i urediti aranžmanom. Ove godine nam je posebna čast sudjelovati na festivalu u Pitomači, ističu ti vrijedni glazbenici. To ne čudi jer je na natječaj pristigla 91 kompozicija, od kojih se biralo samo pet, za završnu večer.

- Ušli smo u tu kategoriju i to nam je pokazatelj da radimo dobro i kvalitetno. Ne odstupam od naše kajkavštine jer to je naš kraj i volimo tu vrstu glazbe. Pred nama je snimanje drugog albuma na kojemu intenzivno radimo i koji će za razliku od prvog biti nadopunjen  izvornom glazbom u novim aranžmanima što šireg kajkavskog područja.  Jednu od tih pjesama izveli smo na „Lijepoj našoj“ u Belici, a drugu na nastupu u Ludbregu – rekla je Gordana Lach koju će ljubitelji ovakvog glazbenog izričaja opet vidjeti na Porcijunkulovom i u Samoboru.

Ukoliko dobiju poziv, čemu se ovaj dvojac osebujnih glazbenika iskreno nada, možda ih ove godine vidimo i na nekoj od pozornica  Špancirfest-a u Varaždinu.

Komentari