'Rifovi revolucije'

Varaždinska glazbeno-akcijska komedija osvojila nagradu na talijanskom festivalu

Objavljeno: 13.03.2024. 17:11

Zadnja izmjena: 13.03.2024. 18:14

Danas je objavljeno kako je glazbeno akcijska komedija "Rifovi revolucije", redatelja Jurice Hižaka, osvojila iglavnu nagradu na festivalu FilMuzik, kao najbolji film u kategoriji dugometražnog filma.

Radi se o festivalu iz talijanskog mjesta Gioiosa Ionica, smještenog na samom jugu Italije, u Kalabriji, koji se ove godine održava po 6. puta. Na natječaj je pristiglo 90-ak filmova, iz 19 zemalja, a festival će se održati u rujnu 2024. kada će naravno i biti prikazani "Rifovi revolucije" i uručena nagrada.

Radnja ove mikrobudžetne rokenrol bajke vrti se oko zlog dr. Zempa, vlasnika agencije za autorska prava koji terorizira građane glazbenim porezima. Zempu se suprotstavljaju genijalni gitarist Ray i njegov hair-metal bend Razor Jet čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov „rokenrol modžo“.

Rifovi revolucije snimani su u produkciji REBL FILMA i varaždinske udruge Trash u periodu od 2019. do 2023. na tridesetak lokacija, a posebno za film snimljeni su i originalni songovi koje u filmu izvode glumci. Ove songove Osječani će nakon filma imati prilike čuti i uživo u osječkom kafiću Peppermint jer zajedno s filmskom ekipom na turneju kreće i fiktivni bend Razor Jet koji će odsvirati filmski soundtrack.

Komentari