Otvorenje Baroknih večeri uz Bacha, vatromet i utrku krinolina

Piše: evaraždin.hr

Objavljeno: 23.09.2011. 12:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Svečanim koncertom Vroclavskog baroknog orkestra iz Poljske, u varaždinskoj Katedrali, u petak u 20 sati počinju 41. Varaždinske barokne večeri, a otvorenje će "pratiti" tradiconalni vatromet i utkra u krinolinama...

Poljski glazbenici izvodit će Bachove "Kantate poljskog dvora", a radi se o raskošnoj produkciji, u kojoj će osim orkestra sudjelovati i filharmonijski orkestar iz Wroclava, grada čvrsto povezanog i obilježenog barokom, poput Varaždina, stoga će svi ljubitelji klasične glazbe zasigurno moći uživati.

Koncert će izravno prenositi Hrvatska televizija na svom Prvom programu, a prije nastupa nazočnima u katedrali obratit će se zamjenik varaždinskog gradonačelnika i predstavnik osnivača Varaždinskih baroknih večeri Zlatko Horvat, ministar kulture Jasen Mesić i predstavnik pokrovitelja Varaždinskih baroknih večeri te državni tajnik u Vladi Republike Poljske Adam Jasser, koja je zemlja partner ovogodišnjih baroknih večeri.

Koncert će trajati 70-tak minuta, nakon čega će oko 21:30 varaždinsko nebo prošarati vatromet sa bedema Starog grada. Gosti i uzvanici Varaždinskih baroknih večeri promatrat će ga sa Stančićevog trga, a povijesna će jezgra Varaždina oživjeti  te prve večeri VBV-a brojnim sadržajima.

Tako će svoja vrata i u večernjim satima otvoriti Galerija Starih i novih majstora,  Muzej anđela u Kranjčevićevoj ulici, Stančićeva galerija, dok će u njihovom susjedstvu u Kranjčevićevoj ulici,u dvorištu Udruge Plantea Sotorum biti postavljena izložba "Stare razglednice Varaždina".

U 21.30 startat će s ulaza Palače Sermage i utrka krinolina, gradom će šetati odjeveni članovi putujućeg kazališta Orfej Elektron, bit će otvoren i dućan glazbala g. Proskurnjaka, a osiguran je i čitav niz raznovrsnih sadržaja i programa kojima će se upotpuniti svečanost početka 41. Varaždinskih baroknih večeri.

Program Baroknih večeri ponovno će biti bogat, ponudit će mnogo Bacha, Handela, Vivaldija i ostalih baroknih skladatelja, uz mnoštvo vrhunskih glazbenika, a cijeli program pogledajte ovdje.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u Koncertnom uredu u Varaždinu te na Korzu u Suvenirnici Varaždinskih vijesti, a nabaviti ih možete i putem internetske prodaje u sustavu Eventima.

Komentari