proglašenje 26. studenog

Varaždinski glumci nominirani za Nagrade hrvatskog glumišta!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.11.2018. 09:06

Zadnja izmjena: 13.11.2018. 12:44

Čak petero ljudi iz varaždinskog područja nominirano je za ovogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta. Radi se o Hani Hedegušić, Irmi Dragičević, Filipu Eldanu, Jurici Marčecu i Ozrenu Prohiću.

Hana Hegedušić nominirana je za najbolju žensku ulogu u opereti/mjuziklu za ulogu Cathy u mjuziklu Prošlih pet godina, Irma Dragičević nominirana je za najbolju žensku ulogu u opereti/mjuziklu za umjetnike do 30 godina. Kao i Hana Hegedušić, nominirana je za ulogu Cathy u mjuziklu Prošlih pet godina.

Filip Eldan nominiran je za najbolju mušku ulogu u drami za umjetnike do 30 godina za uloge Felixa,Srećka i blagajnika u predstavi U potrazi za slovom 'R' Petre Cicvarić, Jurica Marčec nominiran je za najbolju mušku ulogu u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade za ulogu u predstavi Superjunaci.

Ozren Prohić, umjetnički direktor varaždinskog HNK, nominiran je u kategoriji za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave za tekst  Pjerin Marina Držića izveden u produkciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Proglašenje pobjednika je u subotu 24. studenog. 

Komentari