Vikend korejskog filma u kinu Galerija od 26. do 28. rujna 2014.

Objavljeno: 22.09.2014. 08:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Kino Galerija

Izvor: galerija-images/vikend korejskog filma

U suorganizaciji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom kino Galerija donosi čak tri aktualna filmska korejska naslova u sklopu Turneje korejskog filma u Hrvatskoj 2014. koja uključuje Zagreb, Osijek, Rijeku i Varaždin.  

Ulaz je slobodan, a na otvaranju Turneje u Varaždinu u petak, 26. rujna u 18 sati gledateljima će se obratiti i veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj te predstavnici suorganizatora ovog događaja - Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Prvog dana vikenda korejskog filma, u petak 26. rujna gledat će se film Supertajni zadatak, s početkom u 18 sati. Subota je rezervirana za projekciju filma Policajac godine, koji će se prikazait u 19 sati, dok će u nedjelju, 28. rujna, ljubitelji korejskog filma moći pogledati film Čovjek s planom, također u 19 sati.

Turneja korejskog filma u Hrvatskoj 2014. više igra na u nas mahom nevidljivi korejski žanrovski mainstream, iako je riječ o komadima koji su imali veliki komercijalni uspjeh.

Kultni Cheol-soo Jang (Supertajni zadatak), kojeg naša festivalska publika pamti po sjajnom horroru Bedevilled, nanovo dokazuje fini osjećaj za lokaciju, samo što izolirani otok sada zamjenjuje izolirani kvart s uskim uličicama u kojem se skriva prerušeni sjevernokorejski operativac čekajući naredbe i glumeći retarda (film je snimljen prema web stripu Jong-hun Choija iznimno popularnom među korejskim teensima).

Sumanuti Chan-ik Lim (Policajac godine) slijedi najbolju tradiciju korejskih policijskih akcića garniranih finom dozom humora. A neodoljivi Si-heup Seong (Čovjek s planom) spaja rom-com estetiku s bizarnim gegovima u priči u kojoj se sučeljavaju red i kaos u slučajnom susretu opsesivno kompulzivnog muškarca i mlade glazbenice.

Dragan Rubeša

{gallery}vikend korejskog filma{/gallery}

Komentari