Za književno stvaralaštvo nagrađeni Zdenka Maltar te Denis i Anita Peričić

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.12.2015. 16:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Siniša Sović

U subotu je u Križevcima održan 7. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Zdenka Maltar iz Novog Marofa dobitnica je prve nagrade u kategoriji poezije za kajkavsko-štokavsku pjesmu „Diete vu noči / Dijete u noći“...  

Njoj je to već šesta nagrada u posljednjih šest godina na „Kranjčićevim susretima“, po čemu je među najuspješnijim sudionicima.

Inače, na anonimni natječaj javilo se 170 autora s 243 rada, a žiri (u sastavu: dr. sc. Vladimir Lončarević, mr. sc. Božidar Petrač i Drago Bosnar) odabrao je po tri najbolja rada u pet kategorija.

U kategoriji monodrame drugu nagradu dobili su Denis i Anita Peričić iz Varaždina za monodramu „Poslidnje riči Ivana Filipa Vesdina“, napisanu na čakavsko-ikavskoj varijanti gradišćanskohrvatskog jezika. U posljednje tri godine Denisu je ovo treća uzastopna nagrada na ovim susretima, a njegovoj suautorici Aniti prva.

Uz nagrađene, u reprezentativnom zborniku „Sveta zaljubljenost“ tiskan je širi izbor od 35 najuspjelijih radova, a od autora iz Varaždinske županije u njemu su još zastupljeni i Nikola Bolšec iz Novog Marofa te Liljana Lukačević iz Ivanca.

Komentari