U četvrtak 11. lipnja, počinju 14. Dani perfomansa Varaždin, a trajat će do nedjelje, 14. lipnja. Festival će startati u Galerijskom centru u Uskoj ulici u 20 sati otvorenjem tematske izložbe „Rušenje zida“...

U sklopu nje će publika moći vidjeti video dokumentaciju sada već povijesnih performansa u kojima je zid predstavljao ako ne fokus akcije, onda njezin nužni i znakoviti dio. Riječ je o performansima Zlatka Kopljara, Slavena Tolja, Marijana Crtalića, Spartaka Dulića te Gilda Bavčevića. Također, ondje će Dragan Vojvodić izvesti svoj performans „Pribor za pisanje“.

U petak će program početi u 19 sati, a publika će u bivšoj sinagogi imati prilike pogledati čak tri performasa. Vice Tomasović izvest će „Pokoru“, Dragan Vojvodić „„Hit me! Hit me! Never stop!“, a Ivan Mesek performans „IAN“. Nakon programa u bivšoj sinagogi, publika je pozvana u Festivalski party corner na uglu Bakačeve i Uske ulice.

Na Gradskoj tržnici bit će izveden prvi subotnji performans. Ondje će se u 11 sati Hrvoje Cokarić i Vanja Pagar predstaviti performansom „Izvoz“. Nenad Bogdanović u Varaždin stiže sa svojim djelom „Mostovi IV“ koje će izvesti u 20 sati u Galerijskom centru, a nakon tog, u 21,30 će Paul Devens iz nizozemskog Maastrichta u bivšoj sinagogi publiku oduševiti audio performansom. I subotnji će program završiti u Festivalskom party corneru.

Nedjelja je dan rezerviran za Darwina Butkovića koji će u svom ateljeu u Padovčevoj ulici izvesti performans u 11 sati, a nakon  tog će uslijediti ležerno druženje s umjetnicima koji su se predstavili na ovogodišnjem festivalu.

Organizator Dana performansa Varaždin je Galerijski centar Varaždin, a selektor programa je kustos Branko Franceschi.

PROGRAM 14. DANA PERFORMANSA VARAŽDIN

ČETVRTAK 11.06.2015.
20 sati, GCV, Uska ulica
Otvorenje festivala
- Tematska izložba festivala „ Rušenje zida“ (SLAVEN TOLJ, ZLATKO KOPLJAR, MARIJAN CRTALIĆ, SPARTAK DULIĆ, GILDO BAVČEVIĆ)
- DRAGAN VOJVODIĆ : „Pribor za pisanje“, performans

PETAK, 12.6.2015.
19 sati, bivša sinagoga,  A. Cesarca 16a,
- VICE TOMASOVIĆ: „Pokora“
20 sati, bivša sinagoga, A. Cesarca 16a,
- DRAGAN VOJVODIĆ: „Hit me! Hit me! Never stop!“
21,30 sati, bivša sinagoga, A. Cesarca 16a,
- IVAN MESEK: „IAN“
22 sata, Bakačeva ulica:
„Festivalski party corner“

SUBOTA, 13.6.2015.
11 sati, Gradska tržnica
- HRVOJE COKARIĆ I VANJA PAGAR: "Izvoz"
20 sati,  GCV, Uska ulica
- NENAD BOGDANOVIĆ :„Mostovi IV“
21,30 sati, Bivša sinagoga, A.Cesarca 16a,
- PAUL DEVENS, audio performans
22 sata, Bakačeva ulica:
„Festivalski party corner“

NEDJELJA, 14.6.2015.
11 sati, atelje Butković, Padovčeva ulica
- DARWIN BUTKOVIĆ: performans

- kava s umjetnicima

Komentari

10.06.2015. 18:29h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: GC Varaždin