Zborovi iz Zagreba i Splita laureati 55. Glazbenih svečanosti mladeži

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 18.05.2012. 08:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Dodjelom priznanja, plaketa i nagrada završila je dvodnevna glazbena manifestacija "55. Glazbene svečanosti hrvatski mladeži" koja se tradicionalno održava u Varaždinu.

Svečanom zatvaranju su nazočili ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek,ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Moreno Vinceković te mnogi glazbeni pedagozi iz cijele Hrvatske.

>>Više od 1500 mladih pjevača na glazbenim svečanostima u Varaždinu

Dodjeljujući priznanja najboljim zborovima, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović je istaknuo kako su ove glazbene svečanosti dokaz da se radi o najmasovnijem državnom natjecanju zborova osnovnih i srednjih škola .

- Dragi mladi prijatelji glazbe , budite i nadalje ponos svojih škola,svojih mentora i učitelja. Stvarajte nove glazbene vrijednosti i oplemenjujte glazbenu kulturu ove države koja je oduvijek bila plodno tlo za mnoge skladatelje i glazbene umjetnike - rekao je Filipović.

Prvo mjesto u A kategoriji zborova osvojio je pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ „Izidora Kršnjavoga“ Zagreb dok je prvo mjesto u A1 kategoriji dječji zbor mlađeg uzrasta  GŠ „ J.Hatze“ iz Splita.  Prijelazni pehar za najbolju izvedbu dobio je Mješoviti pjevački zbor IV. gimnazije „Marko Marulić“ iz Splita pod ravnanjem dirigenta Tomislava Veršića.

Glazbene svečanosti su tako proslavile svoj respektabilan 55. rođendan, a pozornica varaždinskog HNK je iskazala počast i poštovanje svim dirigentima i njihovim učenicima koji su vođeni ljubavlju i entuzijazmom  prema glazbenoj umjetnosti uložili veliki trud da i ove glazbene svečanosti dosegnu visoku umjetničku i natjecateljsku razinu.

Komentari