za zainteresirane

Dođite na Kazališni trg na koncert suvremene elektroničke glazbe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2022. 13:16

Zadnja izmjena: 08.09.2022. 13:16

U subotu, 10 rujna s početkom u 20 sati na Kazališnom trgu možete uživati u koncertu suvremene elektroničke glazbe. U slučaju kiše koncert će se održati u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu. Ulaz je slobodan.

Nastupaju Filip Merčep (vibrafon, elektronika) i Boy van Ooijen (bubnjevi, elektronika). Boy i FIlip su se upoznali na studiju Live Electronics na Conservatorium van Amsterdam. Suradnju su počeli 2020.kad su dobili poticaj Zaklade Kultura nova za razvoj novih umjetničkih ideja. Projekt Machine Learning palica za vibrafon razvio je sustav prepoznavanja različitih palica. Umjetnici sad mogu koristiti palice koje ionako koriste kao kontroler za upravljanje parametara elekttroničke audiovizualne glazbe. Dvojac je nastavio razvijati kodove koji utječu na kreiranje audiovizualne glazbe. Mnoge tehničke ideje će pokazati i na koncertu!

Za vrijeme trajanja koncerta publika ima priliku biti dijelom izvedbe kontrolirajući neke od glazbenih parametara kontrolerima. Koncert će predstaviti njihov zadnji umjetnički glazbeni projekt u kojem ispituju zvučnu kombinaciju ambijentalne glazbe, techna i apstrakcije.

 

Komentari