avar otvoreno progovorio

eTV - Evo odgovora na pitanje: vraća li se i kada Željko Bunić u Skupštinu

Zlatan Avar u studio je donio dokument, na temelju kojeg je gradsku vlast prozvao za kazneno djelo. Više o svemu, kako je najavio, njegova lista reći će u petak...
Objavljeno: 09.03.2023. 11:51

Zadnja izmjena: 09.03.2023. 11:51

U eTV studiju danas je gostovao Zlatan Avar, drugi čovjek NL Ivana Čehoka, koji je po prvi put progovorio o povratku Željka Bunića u politiku.

Njegov slučaj Avar je usporedio sa slučajem bala u Brezju, koji je nakon 12 godina završio oslobađajućim presudama, a štetu su pretrpili građani.

U ovom slučaju Avar smatra da GK Grupa ima velike šanske dobiti spor protiv Varkoma, dok s druge strane Varkom, kako također smatra, neće stići završiti alomeraciju i platit će penale.

Za Željka Bunića kaže da nije politički neaktivan, nego samo još nije donio odluku o povratku u Županijsku skupštinu.

- Na njemu je da odluči kada će se vratiti i biti aktivniji, ali on je tu, sudjelovao je na nekim sastancima koji su se vodili. A to tko bi njega zamijenio? Poznat je zakon i procedura: ukoliko g. Bunić odluči staviti mandat u mirovanje, u Županijsku skupštinu uće će sljedeći po redu. Ne postoji tu „tko bi ga zamijenio“

'Žele zataškati'

Zlatan Avar u studio je donio dokument, na temelju kojeg je gradsku vlast prozvao za kazneno djelo. Više o svemu, kako je najavio, njegova lista reći će u petak.

- Njima se žuri na izbore jer očito to žele zataškati. Svi oni silni „pravni stručnjaci“ iz Budimo grad poput gđe. Novak dizali su ruke za ovo što je prekršilo četiri zakona i pjevali zajedno s SDP-om kako je sve zakonito. Evo gospodo, nije, i to ćemo pokazati u petak – rekao je Avar.

'Nitko ne može utjecati na datum izbora'

Avar, naime, na temelju dokumenta kojeg će prezentirati u petak, tvrdi da je nagodba sklopljena TH investom nezakonita, te kako Grad Varaždin na temelju naloga države ima vremena do 16. ožujka ju staviti izvan zakona, a TH Invest nakon toga mora vratiti novac.

Demantirao je stoga da njihova lista radi pritisak na državu da se što kasnije održe izbore, a smatra da pritisak ne radi ni HDZ, već da SDP-u što skoriji izbori odgovaraju iz razloga o kojem govori.

- Svaki ozbiljan političar zna da postoji procedura. Jedini koji je ikad radio pritisak na vladu je bio g. Čačić koji je to javno priznao, da je ucjenjivao g. Plenkovića dok je bio u koaliciji. Ne postoji način na koji bi bilo tko od nas utjecao na datum izbora jer je poznata procedura i poznat je zakon. U dopisu koji je grad Varaždin dobio jasno je stajalo da g. Bosilj ima do 31.3. vremena predložiti proračun, što on nije učinio. Meni je zbog toga žao. Vlada sada poduzima što treba i kad oni odluče rapisati izbore, raspisat će ih.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao Zlatan Avar pogledajte ovdje:

 

Komentari