poslao priopćenje

Lukačić prijavljen za sukob interesa: ''Nisam jedini, zakon je loš''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.04.2019. 09:45

Zadnja izmjena: 10.04.2019. 10:22

Protiv Krunoslava Lukačića, bivšeg direktora Agencije za razvoj Varaždinske županije i sadašnjeg zamjenika načelnika Općine Sračinec pokrenut je postupak vezan uz moguću povredu članka Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer je u isto vrijeme obnašao ove dvije funkcije.

Priopćenjem se oglasio i sam Lukačić koji kaže kako desetak pokrenutih sličnih postupaka samo '' upućuje na jasnu nelogičnost te u pojedinim točkama loš Zakon o sprječavanju sukoba interesa''. Kako ističe Lukačić, zamjenici načelnika ili gradonačelnika koji svoju dužnost obavljaju volonterski ili uz malu naknadu su predmet razmatranja Povjerenstva te ne mogu biti na čelu trgovačkih društava i javnih ustanova bez obzira na kompetencije.

- Osobno prema sadašnjim zakonskim odredbama prihvaćam odgovornost i financijsku kaznu kakva god da bude. No, apeliram prema udrugama gradova, općina i županija, saborskim zastupnicima da se iznađu kvalitetnija zakonska rješenja kako bi se Zakon o sprječavanju sukoba interesa popravio nabolje te lišio ovakvih i sličnih nelogičnosti i manjkavosti - komentar je Lukačića koji je još dodao:

- Zamjenici načelnika ili gradonačelnika prema Zakonu ne mogu biti na čelnim mjestima trgovačkih društava ili javnih ustanova još godinu dana nakon prestanka dužnosti, iako imaju sve potrebne kvalitete i bez obzira što nemaju pravo ni na kakvu naknadu u istom periodu - naglasio je Lukačić.

 

Komentari